Ładowanie Wydarzenia

Wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week odbędzie się pod hasłem “Chodźmy!” już między 18. a 30. kwietnia. Rezerwacje popisowych trzydaniowych doświadczeń w najlepszych restauracjach w całej Polsce już trwają na www.RestaurantWeek.pl.

W 2017 roku wydaliśmy w restauracjach ponad 3 miliardy złotych więcej niż rok wcześniej. Wyjście do restauracji coraz rzadziej kojarzy się tylko z jedzeniem, a coraz częściej z radosnym wspólnym czasem przy stole z bliskimi i znajomymi. My zachęcamy, by ruszyć gromadnie do restauracji w drugiej połowie kwietnia. Podczas Restaurant Week szefowie kuchni ponad 400. restauracji zaprezentują popisowe trzydaniowe menu, dostępne tylko dla gości festiwalu. W festiwalu udział wezmą zarówno restauracje z ugruntowaną pozycją na rynku, jak i najlepsze debiutujące lokale, które z dnia na dzień zyskują na popularności.

W Krakowie w Restaurant Week udział weźmie ponad 40 świetnych restauracji. Spróbować będzie można zarówno kuchni włoskiej, azjatyckiej, francuskiej, jak i ulubionych polskich dań w nowych odsłonach. Na Barce zjemy dania przygotowane wg koreańskich receptur, w Boccanerze kwiaty cukinii i ravioli z burratą, w Bonerowskiej ravioli nafaszerowano z kolei różnymi homarem, przegrzebkami bądź truflami. W Ed Redzie spróbujemy tatara i auszpiku, a w Nota Resto policzków cielęcych. Zakładka poda perliczkę i suflet z kozim serem, a w Zenicie można wybierać pomiędzy stekiem wołowym a tofu. Wiele restauracji przygotowało zresztą dwa rodzaje menu: mięsne i wegetariańskie lub oparte na rybach, a kilka z nich propozycje wegańskie, więc każdy znajdzie coś dla siebie.

Dłuższe, słoneczne dni i budząca się do życia przyroda przyczyniają się do odświeżenia życia towarzyskiego, opuszczenia ciepłych, czterech kątów i wyjścia do restauracji. Najwyższa pora zaprosić kogoś bliskiego na wspólne świętowanie małych i dużych sukcesów albo odświeżyć starą znajomość. Restaurant Week to do tego najlepsza okazja – popisowe trzy dania oraz niespodziankę od sponsora wydarzenia otrzymacie w festiwalowej cenie 49 zł. Aby wziąć udział w festiwalu wystarczy zrobić rezerwację za pośrednictwem restaurantweek.pl. Nie warto zwlekać z decyzją! Nalepsze stoliki szybko znikają!

**********************************************************************************

Do zobaczenia przy stole!

Daty Festiwalu: 18 – 30 kwietnia

Otwarcie Rezerwacji: 22 marca 2018r.

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl

Lokalizacje: Warszawa, Kraków, Wrocław, Rzeszów, Łódź, Poznań, Białystok, Lublin, Słupsk i Ustka, Szczecin, Trójmiasto, Silesia, Warmia i Mazury

Sponsor wydarzenia: Martini

Festiwalowy koktajl: Martini Tonic

Oficjalna woda Festiwalu: Kropla Délice

 

Kontakt: krakow@restaurantweek.pl