Ładowanie Wydarzenia
  • To event minęło.

W piątek 15 września o godz. 19:30 zapraszamy Was na kolację – hołd dla ziemniaka.
Przygotuje ją jeden z najciekawszych (a przy okazji i naszych ulubionych) krakowskich szefów kuchni, Marcin Sołtys, którego znakomitych interpretacji kuchni polskiej można spróbować w Filipa 18. Deser wyjdzie spod ręki Konrada Korszli, mistrza cukierniczego, zastępcy szefa kuchni i szefa cukierni w restauracji Trzy Rybki w Hotel Stary.

Cena: 149 zł od osoby
Pairing alkoholi: 49 zł dodatkowo płatne

MENU
Zakąska zimna
wędzony ziemniak / kwaśna śmietana od Jacka Szklarka / matjas / ogórek kiszony
Wódka Baczewski
Zakąska ciepła
kartofle / kasza gryczana / słonina / żurek
nalewka pigwowa
Zupa
ziemniaki gotowane na wywarze jagnięcym / kefir smażony / chleb razowy
Danie rybne
ziemniaki / mleko / Stary Giewont / sandacz / marchewka / sos cydrowy
Gruner Veltliner
Danie mięsne
mus z ziemniaków i czosnku / ragout z boczku z dzika / czerwona cebula / sos porter
Zweigelt
Deser
ciastko z batatów / lody dyniowe / krem waniliowy
Moscato d’Asti

Rezerwacji na kolację można dokonać:
Telefonicznie: + 12 300 30 30
Mailowo: restauracja@indigokrakow.com

Rezerwacja będzie ważna po przedpłacie na konto podane przez restaurację.

A już w niedzielę podczas Małe Najedzeni Fest! Po ziemniaki! 17 września Stary Kleparz kucharze z Filipa 18 będą prowadzić warsztaty kulinarne! Oczywiście z ziemniakiem w roli głównej.