Ładowanie Wydarzenia
  • To event minęło.

Warsztaty kulinarne Cucinare Bene! prowadzone przez Bartka Kieżuna – Krakowskiego Makaroniarza – przygotowaliśmy z myślą o każdym, kto ma ochotę nauczyć się gotować po włosku. Zarówno początkujący adepci sztuki kulinarnej, jak i osoby bardziej już w kuchni doświadczone, są u nas mile widziane.

Każdorazowo będziemy przygotowywać menu budujące pełny domowy włoski posiłek – od przystawki po deser. Tworząc menu będziemy brać pod uwagę głównie dostępne w Polsce sezonowe produkty, tak by – zgodnie z włoską kulinarną tradycją – wykorzystać te warzywa i owoce, które w danym miesiącu są najlepsze.

Opowiemy przy tym o włoskich kulinarnych obyczajach, podpowiemy gdzie szukać najlepszych produktów i nauczymy niezbędnych kuchennych sztuczek usprawniających poruszanie się w kuchni. Podczas każdych z zajęć kursanci dowiedzą się też o pochodzeniu i genezie przygotowywanych potraw, a także dowiedzą się jakie wina podać do przygotowywanego przez siebie jedzenia.

Zajęcia będą odbywać się w sobotnie popołudnia:
18 lutego
18 marca
22 kwietnia
13 maja
10 czerwca

Sobota, 18 lutego godzina 17.00
Miejsce: Food & People by Pastrami Deli (ul. Grzegórzecka 21, Kraków).

ZAPISY
Cena:
180 zł / jedne zajęcia
Osoby, które kupią pakiet trzech zajęć dostaną 10 proc. zniżki. Przy zakupie sześciu – 15 proc.
Zapisy: krakowskimakaroniarz@gmail.com
Szczegóły: krakowskimakaroniarz.pl
Prowadzenie: Bartek Kieżun / Krakowski Makaroniarz

Warsztaty będziemy prowadzić na minimum czterech profesjonalnie wyposażonych, mobilnych stacjach warsztatowych (maksymalnie 5 osób przy stacji). Pracujemy na sprzęcie AGD firmy Electrolux.

Partnerem warszatów jest: Barilla

Za produkcję warsztatów odpowiadają twórczynie festiwalu kulinarnego Najedzeni Fest!