Ładowanie Wydarzenia
  • To event minęło.

Warsztaty kulinarne Cucinare Bene! przygotowaliśmy z myślą o każdym, kto ma ochotę nauczyć się gotować po włosku. Zarówno początkujący adepci sztuki kulinarnej, jak i osoby bardziej już w kuchni doświadczone, są u nas mile widziane.
Ostatnie w tym roku Cucinare Bene! to moja podróż po smakach ulubionych i bardzo komfortowych. To wyprawa w te rejony kuchni w które wyrusza się gdy humor nie dopisuje, albo gdy słońca za oknem za mało. Osobista wyprawa, ale kuchnia to jest osobista rzecz! Do zobaczenia!
Tym razem przygotujemy:
Arancini – moja miłość! Od pierwszego kęsa w Neapolu, przez kolejne na Sycylii. Wszędzie smakują wspaniale. Arancini to ryżowe kule z różnymi nadzieniami. My usmażymy te na słono!
Spaghetti al limone – konkursowy makaron! Tym przepisem wygrałem konkurs Barilla Cup i w nagrodę pojechałem do Włoch uczyć się gotować! Teraz wasza kolej – konkurs już się zbliża!
Saltimboca alla romana – dzieckiem w kołysce, nie urwałem łba hydrze, a zasiadłem w knajpie w Berlinie (a było to w czasach kiedy w Polsce pizza miała 5 cm grubości i była obficie polewana keczupem) i zamówiłem salimbocę, nie mając pojęcia co dostanę! Dostałem, zjadłem i pokochałem włoską kuchnię!
Pardulas – niby tylko kolejna wersja sernika, ale kto był na Sardynii i zakosztował pardulas ten wie jak cudowne jest to ciasteczko! Ricotta, pomarańczowa skórka i rodzynki. Dla mnie jeden z włoskich słodyczowych faworytów!
Sobota 17 czerwca, godzina 16.00
Miejsce: Food & People by Pastrami Deli (ul. Grzegórzecka 21, Kraków).

ZAPISY
Cena:
180 zł / jedne zajęcia
Zapisy: krakowskimakaroniarz@gmail.com
Odwołanie udziału jest możliwe maksimum na tydzień przed warsztatami. W innym przypadku wpłata przepada. Płatność za zajęcia należy uiścić w terminie do trzech dni od wykonania rezerwacji, w innym wypadku rezerwacja przepada.

Szczegóły: krakowskimakaroniarz.pl
Prowadzenie: Bartek Kieżun / Krakowski Makaroniarz

Warsztaty będziemy prowadzić na minimum czterech profesjonalnie wyposażonych, mobilnych stacjach warsztatowych. Pracujemy na sprzęcie AGD firmy Electrolux.

Partnerem warsztatów jest: Barilla

Za produkcję warsztatów odpowiadają twórczynie festiwalu kulinarnego Najedzeni Fest