Ładowanie Wydarzenia
  • To event minęło.

Warsztaty kulinarne przygotowaliśmy z myślą o każdym, kto ma ochotę nauczyć się gotować. Zarówno początkujący adepci sztuki kulinarnej, jak i osoby bardziej już w kuchni doświadczone, są u nas mile widziane.
Po 10 miesiącach podróży po Włoszech, ruszamy na podbój innych krajów basenu Morza Śródziemnego. Czas na kuchnię francuską!
Vichyssoise to międzynarodowa awantura z francuskimi korzeniami. W lecie ląduje na talerzu jako chłodnik, zimą jako pyszny rozgrzewający krem. Wymyślił ją obywatel Republiki Francuskiej, ale ugotował ją w USA. Tak czy siak Francuzi są dumni – i mają z czego!
Pissaladerie to drożdżowy placek z anchois i karmelizowaną cebulą z oliwkami i tymiankiem. Prowansalska letnia przystawka, która rozpoczyna wielogodzinne biesiadowanie. Tworzy wspaniały duet z kieliszkiem różowego wina!
Pot-au-Feu de Poisson to prowansalska wariacja na temat ulubionego dania Marleny Dietrich. Aktorka kochała Pot- au- Feu w wersji na wołowinie, ale skoro mamy lato skorzystamy z południowego patentu i ugotujemy do swietne danie na owocach morza.
Madeleines, czyli Magdalenki to powód do napisania W poszukiwaniu straconego czasu. My zjemy je na deser!
Sobota 8 lipca, godzina 16.00
Miejsce: Food & People by Pastrami Deli (ul. Grzegórzecka 21, Kraków).

ZAPISY
Cena:
180 zł / jedne zajęcia
Zapisy: krakowskimakaroniarz@gmail.com
Odwołanie udziału jest możliwe maksimum na tydzień przed warsztatami. W innym przypadku wpłata przepada. Płatność za zajęcia należy uiścić w terminie do trzech dni od wykonania rezerwacji, w innym wypadku rezerwacja przepada.

Szczegóły: krakowskimakaroniarz.pl
Prowadzenie: Bartek Kieżun / Krakowski Makaroniarz

Warsztaty będziemy prowadzić na minimum czterech profesjonalnie wyposażonych, mobilnych stacjach warsztatowych. Pracujemy na sprzęcie AGD firmy Electrolux.